tietoset-passion-for-better

Tämän päivän harjoittelija, tulevaisuuden tekijä

Työnantajat kaipaavat tietotyön osaajia, opiskelijat mahdollisuutta tutustua työelämään

Suomessa on tutkittu paljon sitä, miten opiskelijat ja toisaalta työnantajat suhtautuvat lyhytaikaisiin, projektiluontoisiin työssäolojaksoihin. Vuonna 2018 tehdyssä tutkimuksessa Oppilaitos ja työelämä selvisi, että lähes kaikki opiskelijat haluavat työkokemusta opintojen aikana – tätä mieltä oli 94% vastanneista opiskelijoista. Tuhat nuorta johtajaa -kyselyssä taas kysyttiin yritysjohtajilta mm. sitä, mitkä taidot ovat työelämässä niitä, joita nuoret tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessa. Lähes kolme neljästä kyselyyn vastanneista nosti kärkikolmikkoon jatkuvan kyvyn oppia, lähes yhtä moni mainitsi sosiaaliset taidot ja yli puolet piti oma-alotteisuutta tärkeänä. Kyselyyn vastasi 255 johtajaa tässä kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston kyselyssä. Lisäksi mainittakoon, että vuonna 2018 tehdyssä ManpowerGroupin tekemässä  osaajapulaselvityksessä todettiin, että Suomen työnantajista 45%:lla on vaikeuksia täyttää avoimia tehtäviä.

Me olemme mukana edistämässä nuorten työllistämistä ja samalla saamme tutustua näihin tulevaisuuden tekijöihin, uusiin kulttuureihin ja itsekin oivan mahdollisuuden pysyä kehityksen hermoilla.

Tietotaidon vaihtoa kesätyössä ja harjoittelujakson aikana

Olemme palkanneet useana vuotena peräkkäin kesäharjoitteljan tai kaksi ja tänä vuonna saimme joukkoomme kaksi osaajaa, joista valitettavasti joudumme kesän päätteeksi luopumaan. Osaajapula on kehittynyt työmarkkinoilla etenkin tietotyön, teknologian ja digitaalisen maailman ripeän kehityksen myötä ja me olemme antaneet näille tulevaisuuden tekijöille mahdollisuuden kehittää käytännön business-taitojaan työskentelemällä kanssamme. Toisaalta olemme näin saaneet itse loistavia tekijöitä tarvitsemiimme projekteihin ja uusia ideoita ’out of the box’ ajattelevilta nuorilta.

Kansainvälinen yritys houkuttelee

Saimme tänä kesänä harjoittelijan Australian Melbournesta asti.  Iain Alvarez (26) on opiskellut markkinointia kotimaassaan ja puolison tullessa Suomeen opiskelemaan Iain päätti lähteä mukaan. Hän sai opiskelupaikan Helsingin yliopistosta ja Aarresaari.net -sivuston kautta hän löysi ilmoituksemme avoimesta Marketing Trainee -paikasta.  Klikkaa ja lue Iainin työkokemuksesta Tietosetillä.

Mikko Lähteenmaa (21 v.) jatkaa syksyllä opintojaan Aalto yliopistossa. Mikko on työskennyllyt meillä myös aiemmin kesätyöntekijänä, ja otimme hänet mielellämme jälleen mukaan täydentämään myyntitiimiämme kesän ajaksi. Innokkaana myyntimiehenä Mikko on avannut uusia asiakkuuksia ja osoittautunut loistavaksi lisäksi porukkaamme. Mikon työkokemuksesta Tietosetillä voit lukea tästä.

Osa strategiaamme

Tietoset on kasvava kansainvälinen yritys ja tiedostamme, että mm. digitalisaatio, kova kansainvälinen kilpailu ja pula osaajista on otettava huomioon tulevaisuuden strategiaa suunnitellessamme. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on yksi osa tätä ennakoivaa suunnittelua ja positiivisten kokemuksiemme myötä tulemme varmasti myös jatkossa tarjoamaan nuorille harjoittelijoille ja kesätyöntekijöille mahdollisuuden työskennellä kanssamme.

Tutustu toimintaamme ja tuotteisiimme 

Iainin ja Mikon tarinat

www.tietoset.fi

www.x-latch.com

Haluatko lisätietoja Tietosetistä työnantajana? Lähetä meille viestiä, niin otamme sinuun yhteyttä!

mikko.luukkanen@tietoset.fi 

Jaa tämä kirjoitus