sairauspoissaolojen vähentäminen

Sairauspoissaolojen vähentäminen antimikrobisilla tuotteilla

Sairauspoissaolojen vähentäminen tulisi olla jokaisen menestystä tavoittelevan yrityksen tavoite. Flunssakausilla ja sairastumisilla on suuri merkitys yrityksen talouteen ja työntekijöiden pitkäaikaiseen työkykyyn.

Antimikrobinen työympäristö kertoo yrityksen ammattimaisuudesta, halusta huolehtia työhyvinvoinnista ja kyvystä hyödyntää uusinta teknologiaa. Antimikrobisuus on ollut perinteisesti erityisen tärkeää tuotantolaitoksille, sairaalaolosuhteille ja yhteiskäytössä oleville työpisteille, mutta todellisuudessa se on merkittävä tekijä myös toimisto-olosuhteille. Virukset ja bakteerit piiloutuvat jokapäiväisiin työvälineisiin kuten tietokoneen näppäimistöön ja hiireen.  

Tiesitkö, että näppäimistössä voi elää enemmän bakteereja kuin WC-istuimella?

 

Antimikrobiset tuotteet avuksi sairauspoissaolojen vähentämiseen

Onneksi perinteiset näppäimistöt ja hiiret ovat vaihdettavissa antimikrobisiin vaihtoehtoihin. Hopeaionisoidut tuotteet tuhoavat pinnoille kertyvää mikrobistoa. Tuotteet ovat myös täysin vedenkestäviä, joten ne voi pestä ne helposti astianpesukoneessa tai desinfioivalla puhdistusaineella. Työpisteen puhtaus edistää niin työntekijöiden kuin asiakkaiden turvallisuutta ja hyvinvointia sekä eliminoi tehokkaasti bakteerien leviämistä. Antimikrobisilla tuotteilla yrityksesi voi vähentää sairauspoissaoloja, tehostaa työntekoa ja säästää kustannuksissa. 

 

 

Elinkeinoelämän Keskusliitto on määrittänyt yhden sairauspoissaolopäivän kustannukseksi keskimäärin 350 euroa” 

 

 

Sairauspoissaolojen kustannukset Suomessa 

Suomessa sairauspoissaolojen osuus työajasta on noin 4,3 prosenttia. Elinkeinoelämän Keskusliitto on määrittänyt yhden sairauspoissaolopäivän kustannukseksi keskimäärin 350 euroa. Tämä tarkoittaisi 50 henkilöä työllistävälle yritykselle 473 päivän edestä sairauspoissaoloja vuoden aikana, aiheuttaen arviolta yli 150 000 euron kustannukset. Etenkin flunssakaudella sairauspoissaolot osuvat helposti samaan ajankohtaan ja useamman työntekijän ollessa poissa pelistä työtaakkaa kasaantuu sekä aiheuttaa helposti viivästyksiä yrityksen liiketoimintaan. Jo -0,3 prosentin sairauspoissaolojen vähennyksellä voi säästää kustannuksista yli 10 000 euroa.  

Lähes 80% flunssa- ja vatsatautitartunnoista pääsee leviämään käsien välityksellä. Ei siis ihme, että käsi- ja pintahygieniasta huolehtiminen on tehokkain keino turhien sairastumisien välttämiseksi. Kuten sanottua, näppäimistön ja hiiren puhtaanapito on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin saniteettitilojen siisteys, mikäli sairauspoissaolojen vähentäminen on tavoitteena.

 Antimikrobinen hiiriAntimikrobinen näppäimistö

…vielä yksi syy hankkia mikrobiset tuotteet yrityksellesi. 

Sairauspoissaolojen vähentämisen ja helppokäyttöisyyden lisäksi meidän antimikrobisten tuotteiden hankinnassa on muitakin etuja, sillä tuotteemme ovat räätälöitävissä yrityksesi brändin ja tarpeiden mukaisestiVoimme lisätä tuotteisiin yrityksesi logon ja valita värin toiveesi mukaan. Tyylikäs, taustavalaistu näppäimistö ja sulavasti liikkuva hiiri sinun työntekijöillesi.  

 

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö helposti chatissa! 

Yritysmyynti – Antti Siiskonen
antti.siiskonen@tietoset.fi
+358 40 532 9219

Lue lisää meistä täältä!

Jaa tämä kirjoitus